8 remedii naturale pentru un ten mai sănătos
Odată cu venirea anotimpului rece, pielea noastră devine mai sensibilă și din acest motiv are nevoie de mai multă atenție. Pielea uscată este una dintre cele mai comune probleme în această perioadă a anului. Vântul, umiditatea și gerul sunt inamici ai pielii, întrucât aceștia pot duce la apariția fisurilor, eczemelor și în unele cazuri și la degerături. Pielea ta are nevoie de o îngrijire specială în această perioadă, iar protejarea și hidratarea ei este mai importantă ca niciodată.
Folosește următoarele remedii naturiste pentru a avea o piele mai sănătoasă!
Miere naturală
Este un ingredient folosit în tratamentele cosmetice datorită beneficiilor de hrănire și hidratare. Mierea este potrivită tuturor tipurilor de ten. Folosește aproximativ o lingură de miere și aplic-o pe tenul tău. Las-o timp de 10 minute să acționeze, după care îndepărteaz-o cu apă. Atenție! Este bine să eviți această mască dacă știi că ești alergică.
Smochine
Acestea reprezintă o sursă incredibilă de minerale, vitamine, acizi grași și antioxidanți. Spală și decojește câteva smochine, pisează-le cu o furculiță și amestecă-le împreună cu câteva linguri de lapte. Aplică pasta pe față, lăsând-o să acționeze până se usucă. Clătește cu apă caldă.
Avocado
Conține vitaminele A și E, care sunt responsabile de hidratarea pielii tale. Masca cu avocado hidratează în profunzime pielea, lasând-o catifelată și luminoasă. În plus, vitamina A ajută la producerea de celule noi și stimulează producția de colagen, oferindu-ți în acest fel un ten mai tânăr. Modul de preparare este simplu: taie pe jumătate fructul și pasează-l cu o furculiță până devine pastă. Aplică pasta evitând zona ochilor și las-o să acționeze până se usucă. Clătește cu apă caldă.
Banane
Pentru un ten hidratat și frumos, încearcă masca cu banane! Pasează o banană coaptă și adaugă peste pasta obținută o linguriță de ulei de măsline. Aplică pasta pe ten și las-o să acționeze aproximativ 20 de minute, după care înlătură masca cu apă călduță. Această mască este excelentă pentru toate tipurile de ten, fiind ideală în cazul pielii uscate.
Migdale
Uleiul de migdale reprezintă o sursă excelentă de vitamina E. Aplică pe față puțin ulei de migdale și masează ușor pielea, după care clătește bine cu apă. Spre deosebire de uleiul de măsline, acesta este benefic atât pentru persoanele care au tenul uscat, cât și pentru cele care au un ten mai gras.
Aloe vera
Această plantă este utilizată des în tratarea arsurilor, întrucât hidratează în profunzime pielea. Totodată, această plantă previne semnele îmbătrânirii, oferind fermitate pielii tale. Masează-ți fața o dată pe săptămână cu o frunză de aloe vera și vei observa că fața ta va fi mai luminoasă și mai hidratată după câteva utilizări.
Zahăr
Această mască este excelentă pentru tenul uscat și aspru. Ai nevoie de 3 linguri de zahăr și 3 de apă caldă. Amestecă bine într-un bol până când se topește zahărul și aplică soluția pe față, lăsând-o să acționeze câteva secunde. Îndepărtează masca cu apă caldă. După câteva utilizări vei observa o piele mai catifelată și netedă.
Papaya
Masca cu papaya protejează pielea de efectele radicalilor liberi, care duc la îmbătrânirea prematură a pielii, oferindu-ți un ten mai hidratat și mai tânăr. Zdrobește o jumătate de fruct de papaya și pur și simplu aplică pasta pe față, pe gât și pe decolteu. Las-o să acționeze aproximativ 20 de minute și clătește cu apă călduță.