Iată ce ți se poate întâmpla dacă mănânci pâine mucegăită

Alegerea unei pâini sănătoase, ori integrală, ori cu multe semințe sau nu, este o idee minunată. Aceasta conține numeroase ingrediente benefice pentru organismul nostru, atât în ceea ce privește aportul de proteine, cât și în reducerea cantității de zahar consumat.

Singura problemă este că pâinea conține puțini conservanți și, prin urmare, aceasta se alterează destul de repede, iar din greșeală se poate întâmpla să mâncăm și puțin mucegai pe lângă ingredientele din sandwich.

Nu vă faceți griji, totuși! Înghițirea unei bucăți de pâine cu mucegai nu are ce rău să vă facă. Probabil, singura parte groaznică în ceea ce privește mâncatul mucegaiului este reacția ta atunci când observi că pâinea a prins mucegai și că tocmai l-ai înghițit. Cu toate acestea, vomitatul nu este chiar cea mai bună soluție.

Michael Aranda afirmă într-un video științific faptul că nu se poate întâmpla nimic rău dacă ai înghițit mucegai, mai ales dacă ai un sistem imunitar sănătos.

Aveți grijă, însă, deoarece mucegaiul este un tip de ciuperci la care foarte mulți oameni pot fi alergici. Potrivit lui Michel Aranda, aceste alergii nu sunt adesea grave, dar au existat și cazuri în care consumul de alimente cu mucegai a fost mortal.

O altă problemă este legată de faptul că mucegaiul conține micotoxine. Acestea sunt substanțe chimice pe care diferite alimente le produc în anumite condiții, fiind toxice oamenilor și altor creaturi.

Așadar, dacă mănânci din greșeală puțin mucegai de câteva ori, probabil că vei fi bine, iar starea de sănătate nu va suferi. Dar în doze mai mari sau pe perioade mai lungi de timp, mucegaiul poate deveni o problemă.

Mucegaiul se răspândește rapid și mai profund la alimentele mai moi, cum ar fi pâinea, brânza sau alte grăsimi, iar acestea trebuie aruncate imediat!

Cu alimente mai dure, cum ar fi morcovul, căpșunele sau unele tipuri de brânzeturi, mucegaiul nu se răspândește la fel de ușor și probabil acesta rămâne doar pe suprafața vizibilă, fără să pătrundă în interior. În cazul acestor alimente, puteți tăia suprafața contaminată și puteți să vă bucurați de cealaltă parte care nu conține mucegai, însă, este recomandat să nu vă riscați și să aruncați alimentele alterate.

În concluzie, dacă înghițiți din greșeală o bucată cu mucegai dintr-un aliment, nu o să pățiți nimic rău (în afară de șocul pe care îl aveți atunci când descoperiți că ați mâncat). Analizați înainte de a mânca ceea ce urmează să consumați, pentru a evita provocarea vomei sau posibilitatea de a vă îmbolnăvi.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: