Iată beneficiile neașteptate ale bicarbonatului de sodiu

Dacă există un ingredient esențial în casa fiecărui român, acela ar trebui să fie bicarbonatul de sodiu. De la gripă la indigestie și înfrumusețare, acest produs simplu oferă soluții incredibile pentru sănătate.

Cu toate acestea, multe persoane încă nu cunosc beneficiile bicarbonatului de sodiu combinat cu miere. Marele avantaj al acestui ingredient de bucătărie este că nu conține aditivi, lucru tot mai rar întâlnit în ziua de azi!

Pentru început, haide să aruncăm o privire la cele mai mari avantaje ale bicarbonatului de sodiu pentru sănătatea noastră:

 

  1. O digestie mai bună

Bicarbonatul de sodiu este un mare aliat în lupta cu problemele digestive temporare. Cu toții ne confruntăm, din când în când, cu flatulență și senzația că „suntem plini.” Chiar și o cantitate foarte mică a acestui ingredient reduce disconfortul stomacal și reglează procesul digestiei.

  1. „Adio” acidului la stomac!

Dacă te confrunți cu reflux gastroesofagian (sau „acid la stomac,” simplu spus), cu siguranță ți-ai dori să scapi de acest simptom, poate chiar pe cale naturală.

Bicarbonatul de sodiu transformă acidul clorhidric în clorură de sodiu, iar astfel senzația de arsură din esofag dispare ca prin minune.

  1. Curățarea rapidă a ficatului

Fie că urmezi deja tratament pentru o boală a ficatului sau nu, întotdeauna îl poți ajuta să fie mai „curat.”

Combinația de bicarbonat de sodiu cu miere ajută ficatul să descompună anumite toxine care nu pot fi eliminate de corpul nostru în mod natural. Mai mult, această „rețetă” conține vitamina C și potasiu – elemente de nelipsit pentru un ficat sănătos.

  1. Efect antiseptic instant

Odată cu schimbarea temperaturilor, nici nu mai știm cum să evităm multitudinea de viruși și bacterii din aer! Ei bine, bicarbonatul de sodiu este un aliat de nădejde pentru combaterea infecțiilor, omorând bacteriile și/sau virușii din corpul nostru.

Mai mult, acest element este unul dintre cele mai eficiente leacuri pentru durere, infecții în gât și gripă.

Prepararea și consumarea bicarbonatului de sodiu cu miere

Având în vedere beneficiile majore pe care le au atât bicarbonatul de sodiu, cât și mierea, combinarea lor este o rețetă garantată de succes împotriva bolilor.

Îți prezentăm una dintre cele mai eficiente metode de a prepara și de a consuma acest medicament acasă:

Ingrediente

  • ¼ cană (120 g) de bicarbonat de sodiu
  • 1 cană (250 g) de miere

Preparare

  • Amestecă bicarbonatul de sodiu cu mierea până când compoziția devine groasă, omogenă;
  • Încălzește amestecul timp de 10 minute, amestecând ocazional;
  • Odată ce timpul s-a scurs, depozitează compoziția într-un loc la îndemână.

Consumare

Consumă 2-3 linguri de amestec în fiecare zi, timp de o lună, înainte sau după masă. Reține că, după o lună de zile, tratamentul trebuie întrerupt obligatoriu. Pe perioada tratamentului, este recomandată evitarea de carne roșie, făină și zaharuri pe cât posibil.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, acest remediu este foarte util în reducerea simptomelor de diabet, infecții urinare și/sau tulburări renale.

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: