Este bine să mănânci grapefruit înainte de micul dejun?

Grapefruit-ul conține antioxidanți, fibre, vitamine și minerale care pot fi benefice din mai multe motive. S-a demonstrat că un consum ridicat de fructe ajută la reducerea greutății corporale, iar unele studii au arătat o asociere inversă între aportul de fructe și greutate.

Toate fructele sunt bogate în nutrienți de care organismul are nevoie, dar fiecare fruct poate veni cu beneficiile sale unice. Unele studii au arătat că consumul de grapefruit înainte de mese poate ajuta la scăderea aportului energetic al mesei totale.

Grapefruit-ul poate ajuta, de asemenea, la controlarea nivelului de zahăr din sânge și sensibilizarea organismului la insulină. În mod clar nu este recomandată o dietă extremă pe bază de grapefruit, dar consumul acestor fructe înainte de micul dejun sau în orice alt moment al zilei, poate oferi unele beneficii pentru sănătate.

Înainte de a introduce grapefruit-ul în dieta dvs., asigurați-vă că discutati mai întâi cu medicul dumneavoastră, în special dacă luați anumite medicamente. Grapefruit-ul poate interacționa cu diverse medicamente și poate avea efecte negative pentru organism.

Scăderea glicemiei și reducerea rezistenței la insulină

În cadrul unui studiu efectuat pe șoareci, s-a descoperit că atunci când șoarecii au consumat alimente bogate în grăsimi și suc de grapefruit timp de 100 de zile, au luat cu 18% mai puțin în greutate decât șoarecii cu aceeași dietă bogată în grăsimi și aceeași cantitate de calorii provenită din băuturi îndulcite.

De asemenea, șoarecii care au primit suc de grapefruit au înregistrat și valori mai mici de insulină și zahăr in sânge. Ar putea fi observat același efect și la oameni? S-ar părea ca acest lucru este posibil și în cazul oamenilor, dar sunt necesare mai multe cercetări în acest sens.

Potrivit cercetătorilor existente, o substanță chimică numită naringină găsită în grapefruit poate fi cea care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, nu se știe încă de ce șoarecii care au primit suc de grapefruit nu au înregistrat nicio creștere în greutate, deși au avut o dietă bogată în grăsimi.

În cadrul unui studiu din 2006, participanții obezi au fost impărțiți în 4 grupuri, fiecare grup primind un tip diferit de supliment: suc de mere cu pastile placebo, pastile de grapefruit cu suc de mere, suc de grapefruit cu pastile placebo sau jumătate de grapefruit obișnuit. Aceștia au primit aceste suplimente timp de 12 săptămâni, de 3 ori pe zi înainte de masă.

Cercetătorii au descoperit că toate grupurile care au primit grapefruit au pierdut semnificativ mai mult în greutate decât cei care au consumat sucul de mere și placebo, iar grupul care a mâncat jumătate de grapefruit a înregistrat cea mai mare pierdere în greutate. Totodată, membrii ultimului grup au reușit să își îmbunătăteasca mult mai mult nivelul de rezistența la insulină.

Grapefruit înainte de masă: util pentru pierderea în greutate

Studiile pe șoarecii dar și studiile clinice au arătat că grapefruit-ul înainte de mese poate fi util pentru pierderea în greutate și benefic pentru combaterea rezistenței la insulină. Un alt motiv pentru care consumul de grapefruit înainte de micul dejun poate fi util pentru pierderea în greutate este faptul că poate ajuta la scăderea conținutului caloric al unei mesei.

Un studiu din 2011 a comparat efectele consumului de grapefruit cu consumul de suc de grapefruit sau apă potabilă cu cantitatea de mâncare consumată la micul dejun, la prânz și la cină.

Subiecții obezi din cadrul acestui studiu au mâncat sau au băut ceva cu conținut scăzut de carbohidrați înainte de fiecare masă, timp de 12 săptămâni. Cercetătorii au descoperit că toate grupurile au pierdut în greutate și au scăpat de grăsime corporală în jurul taliei și au ajuns la concluzia că includerea unui aliment scăzut în calorii înainte de masă poate fi o strategie utilă pentru a pierde în greutate.

Grupurile care au consumat grapefruit au înregistrat, de asemenea, unele modificări favorabile ale lipidelor din sânge, ceea ce a fost un beneficiu suplimentar. Cu toate acestea, nu au existat diferențe semnificative în pierderea în greutate în acest studiu între grupurile care au baut apă și cele care au consumat grapefruit.

Consumul unui grapefruit înainte de masă poate ajuta la pierderea în greutate, dar nu este singurul lucru care v-ar putea ajuta sa scăpați de kilogramele în plus.

Grapefruit arde cu adevărat grăsimea?

Compușii extrași din grapefruit și portocale s-au dovedit eficienti în descompunerea celulelor grase într-un studiu din 2008. Mai mult de atat, suplimentele din citrice s-au dovedit că descompun grăsimile mai mult decât alte suplimente de slăbit, cum ar fi cofeina sau guarana.

Din păcate, acesta a fost un studiu destul de mic, de aceea sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla cu adevărat care este efectul acestor compuși.

De asemenea, nu se știe dacă consumul de citrice poate stimula în același fel descompunerea grăsimilor din organism și ce cantitate trebuie consumată pentru obținerea unui asemenea efect.

Cum consumați grapefruit-ul?

Beneficiile consumului de grapefruit pot fi foarte ușor anulate prin adăugarea de zahăr. Fiind usor amărui, multe persoane îndulcesc grapefruit-ul punand zahăr peste el. Dacă într-adevăr vreți să scăpați de gustul amar al grapefruit-ului, în loc de zahăr, îl puteți combina cu alte fructe dulci în mod natural, într-o delicioasă salată de fructe proaspete.

Când nu este recomandat grapefruit?

Dacă luați anumite medicamente, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a decide să consumati suc de grapefruit sau grapefruit simplu, pentru că grapefruit-ul poate interacționa cu multe medicamente și poate provoca probleme serioase de sănătate.

Consumul a mai mult de un sfert de suc de grapefruit pe zi nu este recomandat femeilor în perioada de post-menopauză. Consumul unei cantități mari de suc de grapefruit ar putea crește riscul de cancer la sân, deoarece grapefruit-ul poate afecta modul în care organismul descompune estrogenul din organism.

Consumul de grapefruit ca parte a unei alimentații sănătoase echilibrate este în general considerat sigur, dar consumul de cantități mari de grapefruit poate fi contraindicat pentru femeile care au deja cancer la sân sau sunt expuse riscului de a dezvolta aceasta boală.

Profilul nutrițional al grapefruit-ului

Un grapefruit întreg oferă aproximativ 4 grame de fibre și aproximativ 100 de calorii. fiind o sursă bogată de vitamina C, potasiu, vitamina A și, în cantități mai mici, vitamina B6, magneziu și calciu.

De asemenea, este o sursă bogată de diferiți antioxidanți, care pot ajuta la protejarea celulelor corpului împotriva daunelor asociate cu bolile de inimă, cancerul, demența și degenerarea nervoasă.

Concluzie

Grapefruit poate oferi anumite beneficii dacă este consumat înainte de micul dejun sau în orice moment al zilei. S-a demonstrat că aceste citrice ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la scăderea glicemiei.

Consumul de fructe sau suc de grapefruit înainte de masă poate facilita scăderea aportului total de calorii, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate. Cu toate acestea, alte fructe și alte alimente scăzute în calorii pot avea, de asemenea, același efect atunci când sunt consumate înainte de masă.

Grapefruit este un fruct sigur în general, dar ar putea interacționa cu diferite medicamente. Un aport excesiv de suc de grapefruit poate fi, de asemenea, contraindicat pentru femeile aflate în perioada de post-menopauză deoarece crește riscul aparitiei cancerului la sân.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: