De ce să eviți aspirina și vinul! (+ alte sfaturi pentru inimă)

Din păcate, studiile recente au demonstrat că bolile de inimă sunt principala cauză de deces a acestui secol. Deși uneori aceste condiții se manifestă într-un fel sau altul, de cele mai multe ori, ele sunt un ”ucigaș tăcut” pe care îl descoperim destul de târziu.

De cele mai multe ori, bolile de inimă sunt rezultatul unui stil de viață haotic în care propriul corp pare a fi ultima noastră grijă.

Băuturile, mâncărurile și chiar condimentele pe care le consumăm deseori sunt principala armă pentru o inimă sănătoasă.

 

Deci ce mâncăm?

Probabil deja știi că alcoolul în exces, țigările sau energizantul sunt cei mai mari dăunători pentru corpul nostru. Și totuși, ce ar trebui să consumăm până la urmă pentru o inimă puternică?

Ei bine, putem începe prin a reduce consumul de sare. Dacă obișnuiești să ”îmbibi” carnea în sare sau să acoperi salata în întregime, află că acest element nu este tocmai cea mai bună alegere pentru inima ta.

Desigur, o cantitate moderată de sare nu poate face rău nimănui, indiferent de vârstă. Pentru a te obișnui cu mai puțină sare, înlocuiește-o cu alte condimente specifice tipului de mâncare pe care-l pregătești.

 

Fasolea, ingredientul-minune

Putem spune despre fasole că este unul dintre ingredientele cheie pentru o inimă sănătoasă și o viață lungă.

Conform studiilor, acest aliment conține nutrienți importanți pentru cord precum folați, antioxidanți și magneziu. Toate acestea elemente mențin tensiunea arterială în limite normale și permit inimii să funcționeze așa cum ar trebui.

În plus, fasolea neagră conține multe fibre care reduc nivelul zahărului în sânge, cât și colesterolul. Prin urmare, putem deveni mai sănătoși doar adăugând aceste aliment în salată, tocană sau ciorbă!

 

Două mese cu pește gras săptămânal

…însă nu orice pește! Se pare că, dintre toate tipurile de pește de la noi, somonul oferă cele mai multe beneficii pentru inimă și nu numai.

Acest aliment delicios conține acizi grași și omega-3, fiind printre puținele grăsimi sănătoase. Odată procesate de organism, substanțele reduc riscul de aritmii, dar și de hipertensiune. Mai mult, dacă te confrunți cu inflamații, vei observa cum ele vor dispărea rapid ca prin minune.

Conform Asociației Americane pentru Sănătatea Inimii, se recomandă consumarea a două porții de pește gras pe săptămână. Cea mai bună alegere este somonul la cuptor cu legume, desigur – dar și tonul sau macroul poate fi o alegere la fel de bună.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: