Cum vă dați seama dacă aveți deficiență de magneziu?

Chiar dacă corpul uman conține doar 25 de grame de magneziu, acest mineral are un rol în peste 300 de activități în organism. Magneziul este un cofactor pentru numeroase enzime diferite din organism, ceea ce înseamnă că magneziul activează enzimele, astfel încât acestea să își poată face treaba așa cum trebuie. Magneziul este utilizat pentru dezvoltarea oaselor, producerea ADN-ului, ARN-ului, transportul calciului și al potasiului prin membranele celulare, facilitează sinteza proteinelor și transferul impulsurilor nervoase.

Doza zilnica recomandată de magneziu pentru femeile cu vârste cuprinse între  19-30 de ani este de 310 mg, iar pentru femeile de peste 30 de ani, doza zilnica este de 320 mg. Pentru bărbații cu vârste cuprinse între  19-30 ani, doza recomandată de magneziu este de 400 mg, iar pentru bărbații de peste 30 de ani este de 420 mg. Deși poate fi posibilă obținerea cantității recomandate de magneziu din surse alimentare, deficiența de magneziu este destul de comună .

Cât de frecventă este deficiența de magneziu?

Conform Institutului Național de Sănătate, o analiză din 2005-2006 a constatat că majoritatea persoanelor care făceau parte din studiul NHANES nu aveau suficient magneziu în organism. Unii experți în sănătate consideră că deficiența de magneziu este oarecum invizibilă, deoarece poate fi destul de greu de descoperit.

Potrivit Dr. Fuge , director medical asociat la Pritikin Longevity Center, doar aproximativ 25% dintre persoane, la nivel global, obțin nivelul zilnic recomandat de magneziu. Unul dintre motivele pentru care deficitul de magneziu este considerat o deficiență invizibilă se datorează faptului că este greu de evaluat cât de mult magneziu este în organism. Cea mai mare parte a magneziului se găsește în oase și în interiorul celulelor noastre; doar aproximativ 1% din magneziu este în sânge.

Există diferite modalități de a determina nivelul de magneziu al cuiva, dar simpla efectuare a unui test de sânge nu oferă de obicei o imagine completă. Dr. Fuge sugerează că deficiența de magneziu poate fi descoperit printr-un proces de eliminare și analiză a dietei și a stilului de viață.

Cine este în pericol?

Conform INS, anumite persoane pot avea un risc mai mare de a dezvolta o deficiență de magneziu, deoarece anumite medicamente sau condiții de sănătate pot interfera cu absorbția acestui mineral. De obicei, toti nutrientii sunt absorbiți în intestinul subțire sau gros, așa că , dacă există este orice fel de probleme cu aceste zone, acestea pot afecta absorbția de diverse substanțe nutritive.

Persoanele cu diaree cronică, boala celiacă, sau care au suferit operații de by-pass gastric pot avea o absorbție mai scăzută a magneziului.

Excreția de magneziu este reglată de rinichi; rinichii vor elibera magneziu suplimentar prin urină. Dacă există o afecțiune care provoacă urinarea în exces sau o problemă cu rinichii, ar putea apărea o pierdere excesivă de magneziu.

Pierderea excesivă de urină poate fi cauzată de diabet, din cauza concentrațiilor mari de glucoză. Pierderea excesivă de magneziu poate fi o consecință în cazul persoanelor care suferă de diabet de tip 2 sau rezistență la insulină.

Persoanele care consum alcool în exces sau suferă de alcoolism, pot fi expuse riscului de deficiență de magneziu. Combinația dintre un aport redus de magneziu plus probleme gastrointestinale și / sau disfuncții renale ar putea genera niveluri scăzute de magneziu.

Adulții în vârstă pot să nu aibă suficiente alimente bogate în magneziu în dieta lor, iar absorbția de magneziu scade odată cu înaintarea în vârstă. Adulții mai în vârstă pot utiliza, de asemenea, medicamente care pot interfera cu absorbția magneziului.

Oricine altcineva care nu mănâncă suficiente alimente bogate în magneziu ar putea risca să nu obțină o cantitate optimă de magneziu. În timp ce deficiența severă de magneziu este destul de rară, deficiența marginală de magneziu este destul de frecventă. Deoarece este greu de diagnosticat, aceasta poate fi greu de depistat.

Cum puteți stii dacă aveți o deficiență de magneziu?

Simptomele timpurii ale deficitului de magneziu sunt starea de oboseală generală, slăbiciunea, pierderea poftei de mâncare, greață și vărsături. Dacă deficiența de magneziu devine mai severă, simptomele pot include: furnicături, amorțeală, crampe musculare, convulsii, ritmuri cardiace anormale sau schimbări de personalitate.

Dacă beți băuturi acidulate, cofeinizate, alcool sau aveți o dietă bogată în zahăr, acestea pot interfera cu absorbția și excreția de magneziu, conform spueslor Dr-ului Fuge. Dacă observați anumite semne asemănătoare deficienței de magneziu, discutați cu medicul dumneavoastră.

Cum puteți obține mai mult magneziu?

Limitarea aportului de băuturi carbogazoase, alcool și zahăr poate ajuta la menținerea unui nivel optim de magneziu. Cu toate acestea, o dietă bogată în magneziu este una dintre cele mai bune metode de a atinge nivelul recomandat de magneziu. Dacă aveți dubii în privința unui posibil deficit de magneziu, începeți să adăugați mai multe alimente bogate în magneziu în dieta dvs.

Magneziul se găsește în multe alimente precum carne, cereale, fructe, legume și leguminoase. Sursele de top ale magneziului includ: nuci (în special migdale), verdețuri, leguminoase, avocado, cartofi, cereale integrale, iaurt și fructe de mare.

Ar trebui să luați un supliment de magneziu? Dr. Fuge recomandă concentrarea pe obținerea magneziului din alimente, cu excepția cazului în care medicul dvs. vă recomandă un supliment. Corpul absoarbe nutrienți din pastile în mod diferit față de nutrienții din alimente. Corpul poate regla absorbția de magneziu din alimente, dar nu face asta și cu suplimentele.Prin urmare, ați putea obține mai mult magneziu care ar putea provoca unele efecte secundare dăunătoare în organism.

Dacă aveți cu adevărat deficiență de magneziu, un medic vă poate recomanda o doză suplimentară de magneziu dintr-un supliment. Nivelul de admisie superior tolerabil (UL) pentru magneziu în cazul adulților bărbați este de 350 mg.

Dacă luați un supliment, nu depășiți această limită decât dacă este recomandat de un profesionist în domeniu. De asemenea, rețineți că magneziul poate fi inclus și în alte medicamente, cum ar fi antiacidele sau laxativele.

Concluzie

Magneziul este un mineral important implicat în peste 300 de procese din organism. Magneziul se găsește în nuci, leguminoase, cereale integrale, iaurt și unele fructe de mare. Consumul de băuturi carbogazoase, alcoolul în exces, cofeina sau consumul unei diete bogate în zahăr pot interfera cu absorbția magneziului.

Cercetările au sugerat că multe persoane ar putea să nu obțină suficient magneziu doar prin dietă. Simptomele lipsei de magneziu pot include oboseală, pierderea poftei de mâncare, greață și vărsături.

Deficiența de magneziu poate fi greu de diagnosticat, deoarece nu există un singur test despre care se poate spune că este cel mai bun pentru evaluarea nivelului de magneziu. De asemenea, nivelurile de magneziu nu sunt incluse in testele de rutină. Dacă credeți că este posibil să aveți un deficit de magneziu sau vă întrebați dacă aveți nevoie de un supliment, adresați-vă medicului dumneavoastră.

 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: