Cum să faci față simptomelor menopauzei
Atunci când se apropie vârsta în care simptomele menopauzei își fac apariția, corpul suferă numeroase schimbări mai mult sau mai puțin bune. Unele dintre schimbările prin care femeile sunt nevoie să treacă sunt diminuarea apetitului sexual, creșterea în greutate, probleme legate de memorie, apariția bufeurilor și schimbarea stărilor de spirit destul de frecvent.
Citește în continuare pentru a afla cum poți combate aceste simptome!
Dacă până acum vă plângeați de faptul că partenerul de viață sforăie și vă strică somnul, atunci ar trebui să știți că în perioada menopauzei o să sforăiți la fel de rău.
De regulă, menopauza își face apariția pe la vârsta de 50, 51 de ani, însă, simptomele pot apărea de la aproximativ 40 de ani. Din cauza acestui lucru, sunt șanse foarte mari ca femeile să înceapă să sforăie înainte ca procesul de menopauză propriu zis să se activeze.
Sforăitul apare în urma scăderii nivelului de estrogen. Pentru a rezolva această problemă este recomandat să aveți o pernă care să vă mențină capul și gâtul aliniate. Astfel, căile respiratorii se mențin deschise și vei putea dormi liniștită.
Medicii specialiști afirmă faptul că atunci când femeile intră la menopauză exista posibilitatea ca și memoria să fie afectată. Dacă aveți lapsusuri des sau vă este foarte greu să vă amintiți unele informații, acest lucru este din cauza menopauzei.
Din fericire, acest simptom nu durează foarte mult timp. El constituie perioada de tranziție dintre premenopauză și menopauza propriu zisă. Însă, puteți sa îl combateți prin repetarea de mai multe ori a lucrurilor pe care doriți să nu le uitați sau să vă notați imediat informația primită. De asemenea, puteți sa îi comunicați unui prieten pentru a vă asigura că mesajul recepționat nu se va pierde.
Menopauza crește pofta de dulciuri! Foarte multe studii sociologice arată faptul că femeile care sunt în perioda menopauzei au poftă mai mare de dulciuri, lucru care nu se aplică în aceeași măsură în cazul femeilor mai tinere.
Acest lucru are și o explicație medicală: femeile la menopauza devin mai rezistente la insulina, iar pofta de a mânca ceva dulce creste destul de mult. Pentru a renunța la acest comportament, încercați sa consumați mese mici și dese cu proteine destul de slabe sau să înlocuiți zaharul cu xylitol. Aceasta substanță se regăsește in fructe și este un îndulcitor natural.
Senzația de arsură a gurii este un alt simptom al perioadei de menopauză. De asemenea, senzația de gust metalic este tot un semn că menopauza urmează să își facă apariția.
Principalul vinovat este, de asemenea, estrogenul care afectează nervii de la nivelul gurii. Pentru a scăpa de acest simptom este recomandat să nu mai consumați alimente cu multă sare sau picante și fierbinți, să încercați totodată să evitați stresul.
Pentru a reduce această stare neplăcută, încercați să vă relaxați și să consumați alimente la temperaturi medii și evitați totodată pe cele picante. Specialiștii recomandă să beți cât mai multă apă pentru a menține gura umedă.
În procesul de intrare în menopauză, pielea capătă o senzație frecventă de mâncărime. În momentul în care bufeurile își fac apariția, acestea vin la pachet cu o serie de mâncărimi ale pielii care, de celelalte mai multe ori, pun persoana în cauză într-o situație jenantă.
Exercițiile de respirație vă vor calma efectele bufeurilor. Un lucru destul de important este să încercați să înlocuiți gândurile negative cu cele pozitive pentru a diminua anxietatea și stările negative care duc la apariția bufeurilor.