Cum să faci cartofii pai mai sănătoși

Cartofii prăjiți sunt plăcerea vinovată a românilor. Știm că nu sunt tocmai o salată, dar oare putem să-i facem măcare puțin mai sănătoși?

Cartofii pai sunt, pe departe, una dintre cele mai cunoscute mâncăruri din România. Gustoasă și ușor de preparat, acestă garnitură ne-a cucerit deja de multă vreme.

Cu toate acestea, cred că toți știm că nu sunt cea mai sănătoasă alegere – în special la cină! Cartofii prăjiți conțin multe grăsimi, dar și un conținut caloric mare, care afectează atât silueta cât și colesterolul.

Asta nu înseamnă, însă, că ar trebui să-i tăiem de pe listă pentru totdeauna. Consumați rar și moderat, cartofii pai sunt o plăcere pe care ne-o permitem ocazional, mai ales că îi putem găti acum mai sănătos!

Ne crezi sau nu, există o rețetă de a prepara cartofi la cuptor care le dau aceeași savoare ca și când ar fi fost prăjiți.

Cartofi pai la cuptor, o rețetă inedită

Alege cartofii: Pentru această rețetă, cea mai bună alegere sunt cartofii albi, pentru că ei rămân moi la interior.

Taie cu atenție: Atunci când tai cartofii, asigură-te că nu sunt nici prea subțiri, nici prea groși. Cei prea subțiri se vor arde, iar feliile prea groase nu se vor pătrunde bine.

Masează cu ulei:  Pentru o jumătate de kilogram de cartofi, folosește 2 linguri de ulei de măsline. Masează toți cartofii cu ulei, până când fiecare bucată este acoperită complet. Înainte de acest pas, șterge fiecare cartof cu un șervețel până nu mai este deloc umed!

Pune-i la cuptor: Așează cartofii într-o tavă astfel încât fâșiile să nu se suprapună sau să se atingă. Setează cuptorul la 230 de grade Celsius timp de 25 de minute. Când au trecut 10-15 minute, întoarce-i pe partea cealaltă, pentru a avea o crustă perfectă.

Mănâncă-i imediat: Cartofii prăjiți la cuptor sunt cei mai buni atunci când îi servești imediat ce sunt gata. Poftă bună!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: