Cel mai nutritive alimente pentru o dietă ideală
Alimente bogate în nutrienți? Care sunt acestea?
Ei bine, toate alimentele conțin calorii și substanțe nutritive. Diferența este că substanțele nutritive precum vitaminele, mineralele, fibrele și mii de alți compuși care promovează sănătatea nu au calorii. Prin urmare, alimentele bogate în calorii conțin, evident, multe calorii, iar alimentele bogate în nutrienți sunt bogate în nutrienți non-calorici.
Așadar, trebuie să alegem să consumăm alimente cu puține calorii care conțin o gamă completă de substanțe nutritive. Acestea ne mențin sănătoși și ne ajută să ne menținem o greutate optimă.
Cred că nu este o surpriză faptul că alimentele vegetale intră în topul listei de alimente cu o densitate ridicată de nutrienți.
Legume cu frunze verzi
Varza, salata, bok choy, sfecla verde și spanacul sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente. Practic, sunt pline de nutrienți deși sunt sărace în calorii.
Sunt pline de vitamine, minerale și fitochimicale care luptă împotriva bolilor. Acestea sunt fibroase, fapt important pentru pierderea în greutate, menținerea sistemului digestiv, reglarea colesterolului și tensiunii arteriale. Acestea conțin multă apă, excelentă pentru hidratare. Sunt și o sursă bogată de clorofilă. Aceasta alcalinizează corpul și curăță sângele.
Sunt pline de vitamina A, care ajută organismul să reziste infecțiilor și să mențină celulele roșii și albe din sânge. Conțin o abundență de vitamina C, cunoscută ca fiind un puternic antioxidant, precum și vitamina K, care joacă un rol important în coagularea sângelui și funcția optimă a inimii.
Legume din familia cruciferelor
Nu numai că varza si bok choy fac parte din categoria anterioară, dar aparțin și familiei crucifere, îmreună cu varza de Bruxelles, rucola, napii, guliile, broccoli și conopida.
Le putem numi chiar și echipa de prevenție a cancerului. Pe lângă multe vitamine și minerale ele conțin și sulf, compusul chimic care ajută la buna funcționare a sistemului digestiv.
Acesta este vital pentru sănătatea ta. Nu numai că te protejează împotriva substanțelor toxice, dar este esențial în menținerea pielli, a oaselor și a celulelor nervoase. Mai mult, sulful oferă pielii un aspect sănătos.
Fructe de padure
Pigmenții care dau culoarea căpșunilor și afinelor sunt antioxidanți optimi pentru combaterea bolilor. Studiile susțin că fructele de pădure au cele mai ridicate niveluri antioxidante în comparație cu alte fructe.
Sunt, de asemenea, încărcate cu fibre. Consumul mai multor fibre va sprijini pierderea în greutate, deoarece te mențin plin mai mult timp. De asemenea, previn fluctuațiile zahărului din sânge, diminuând aftfel pofta de alimente.
Căpșunile, de exemplu, au mai multă vitamina C decât portocalele. Afinele sunt o sursă excelentă de vitamina C, K și mangan.
Nu conțin multă fructoză. Oamenii de știință susțin că epidemia de obezitate de pe întregul glob este datorată unui consum major de fructoză.
Plante marine
Mulți oameni nu pot accepta faptul că algele marine pot fi apetisante. Este timpul să ne schimbăm percepția despre acestea. Algele precum dulse, nori, kelp, agar, arame, kombu și wakame, sunt mai hrănitoare decât unele legume terestre.
Acestea conțin mai mult calciu decât laptele de vacă și mai mult fier decât carnea roșie. Sunt ușor de digerat, pline de clorofilă și sunt alcaline. Sunt o sursă minunată de electroliți naturali benefici în special persoanelor active. Dulse conține și iod, esențial pentru producerea hormonului tiroidian și, în consecință, este important în procesul de slăbire.
Așadar, data viitoare când vrei să mănânci în oraș, ar fi o idee bună să alegi un restaurant japonez.
Supa de oase
Da, supa de oase! În mod clar, bulionul de oase este un element esențial pentru orice dietă tradițională. Aici nu vorbim despre pachețelele de bulion pentru supe, ci despre supa făcută în casă!
Cred că instinctiv știm cu toții despre proprietățile vindecătoare ale acestei supe. Când suntem bolnavi, de cele mai multe ori mâncăm o supă de pui facută în casa, nu?
Supa de oase, făcută corect, cu ingrediente organice conține substanțe nutritive cheie, cum ar fi colagen, glucozamină și gelatină, importante pentru un intestin sănătos și articulații sănătoase. Este, de asemenea, o sursă excelentă de minerale precum calciu, magneziu și fosfor, care vin într-un format ușor absorbabil.
În plus, vei putea folosi și legume cum ar fi usturoiul, ceapa, varza și mirodenii precum curcuma.
Ouă
În mod evident, ouăle sunt extrem de hrănitoare. Puii de găină folosesc toate substanțele nutritive esențiale din ou pentru a se maturiza. Aceștia nu sunt hrăniți, mai departe, la sân, ceea ce înseamnă că au deja tot ce le-a fost necesar în timpul dezvoltării.
Gălbenușurile sunt o sursă excelentă de grăsimi nutritive, vitamine și minerale. Ouăle sunt încărcate cu colină, esențială atunci când vine vorba de construirea unei celule vii și importantă pentru sistemul nervos. Și, desigur, ouăle sunt o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate.
Ficat
Atunci când animalele sălbatice ies la vânătoare, dupa ce își doboară prada, nu se infruptă din pulpe sau din piept din prima. În schimb, se grăbesc să mănînce ficatul.
Se știe că ficatul de vită sau de vițel este una dintre cele mai concentrate surse de nutriție disponibile. Ficatul este slab din punct de vedere al grăsimilor și bogat în proteine. Este bogat în vitaminele A și B12. Aceasta din urmă este se regăsește în număr foarte mare în ficat, spre deosebire de alte alimente.
Cu toate acestea, ficatul este un organ de detoxifiere al corpului și, în funcție de proveniența acestuia, este posibil să conțină o doză concentrată de substanțe chimice. Desigur, acest lucru nu se întâmplă la animalele din sălbăticie.