Ceaiul decofeinizat conține cofeină?

ceai decofeinizat

© Envato.com

Depășit doar de apă, ceaiul este cea mai consumată băutură din întreaga lume. Frunzele de ceai sunt bogate în flavonoide care sunt surse de antioxidanți și există multe beneficii pentru sănătate asociate consumului de ceai. Oamenii care sunt sensibili la cofeină sau cei care au dezvoltat intoleranță optează pentru ceai decofeinizat. Conține, oare, ceaiul decofeinizat, cofeină?

Pentru început, ceaiul are în general mult mai puțină cofeină decât cafeaua. Conform Clinicii Mayo, o ceașcă medie de cafea are aproximativ 100-200 mg de cafeină.

O ceașcă medie de ceai negru are aproximativ 40 mg de cafeină, dar cantitatea de cofeină pe care o obțineți din ceai poate varia foarte mult.

Vârsta frunzei, tipul de fabricație, și chiar temperatura apei poate influența cantitatea de cofeina din frunzele de ceai.

În timp ce există unele tipuri de ceai care nu conțin cafeină, ceaiurile decofeinizate vor conține în continuare cantități mici de cofeină. Ceai decofeinizt sau ceai obișnuit?

Depinde cât de mult ceai cnsumați zi de zi. Consumul până la 400 mg de cofeină pe zi este considerat sigur pentru adulții sănătoși, dar persoanele sensibile la cofeină pot avea nevoie de niveluri mult mai mici.

 

Cât de multă cofeină conține ceaiul decofeinizat?

Conform Arbor Teas® , orice tip de ceai care spune că nu conține cofeină nu este obținut din frunze adevărate ale plantei de ceai Camellia Sinensis.

Ceaiurile decofeinizate vor avea în continuare cantități mici de cofeină, deoarece cofeina este în mod natural în plantă.

Ceaiurile din plante, cum ar fi ceaiul de mentă sau mușețel nu vor avea cofeină, deoarece nu sunt făcute din frunze de ceai adevărate.

Cantitatea de cofeină din ceaiul decofeinizat va varia în funcție de tipul de ceai și de procesul de decofeinizare. În general, ceaiurile decofeinizate, conțin de obicei, mai puțin de 5 mg de cofeină pe porție.

 

Când este cafeaua decofeinizată mai bună pentru sănătate?

Consumul de până la 8 cani de ceai pe zi este aproximativ egal cu recomandarea generală pentru consumul de cofeină zilnică, până la 400 mg. Cu toate acestea, unii oameni se descurcă mai bine cu doze mai mici de cofeină.

Un articol din 2008 din The Telegraph sugerează că în cazul în care se consumă mai mult de 8 căni de ceai pe zi, înlocuirea cu ceai decofeinizat sau ceai din plante ar putea fi o idee bună.

Sarcina poate modifica rata metabolismului cofeinei, astfel încât femeile însărcinate pot dori să urmărească în special consumul de cofeină.

Femeile însărcinate ar trebui să consulte echipa de asistență medicală pentru recomandări individuale cu privire la cofeină, dar în general pot fi tolerate până la 6 căni de ceai pe zi.

Consumul de cofeina în timpul sarcinii este asociat cu riscul de avort. Un studiu din 2008 a descoperit că dozele mari de cofeină în timpul sarcinii cresc riscul de avort spontan. Cea mai puternică asociere a fost în cazul femeilor care nu aveau antecedente în caz de avort spontan.

Unele medicamente sau boli de sănătate pot justifica un nivel redus de cofeină zilnic. Cofeina poate interfera cu absorbția unor minerale precum fierul. Dacă cineva are un nivel scăzut de fier, limitarea aportului de cofeină poate fi benefică.

 

Un pas ușor spre reducerea conținutului de cofeină din ceaiul obișnuit

Dacă doriți să reduceți nivelurile de cofeină ale unui ceai obișnuit, există o soluție ușoară. Turnați apă clocotită peste plicul de ceai și lăsați-o să stea. După un minut, aruncați apa cu ceai. Turnați apă fiartă din nou în ceașcă peste plicul de ceai și apoi puteți să-l consumați.

Îndepărtarea apei calde inițiale scapă ceaiul de majoritatea conținutului de cofeină. Folosind plicul de ceai după aceea va oferi aceeași aromă doar mai puțină cofeină.

 

Alte surse de cofeină

Ceaiul este relativ sărac în cofeină. Cafeaua este are o cantitate mai ridicată decât ceaiul în ceea ce privește cofeina, deci dacă sunteți hotărât în ceea ce privește reducerea aportului de cofeină, cafeaua decofeinizată poate avea un efect mai mare.

Băuturile energizante pot avea un conținut ridicat de cofeină, mai ales dacă există mai mult de o porție pe sticlă.

Un raport al consumatorilor din 2012 a constatat că băuturile energizante pot varia între mai puțin de 10 mg per porție și peste 240 mg de cofeină.

Suplimentele de scădere în greutate sau alte suplimente de stimulare a energiei pot conține, de asemenea, cofeină.

Efectul cofeinei asupra corupului

Cofeina este un stimulent. Afectează sistemul nervos central și poate crește ritmul cardiac și fluxul de urină. Au existat unele cercetări care au asociat consumul de cofeina cu benefici în timpul exercițiilor fizice.

Nu se cunoaște utilizarea pe termen lung a cofeinei. Cu toate acestea, rămâne sub ghidul general de 400 mg pe zi, cantitate care este considerată sigură sigur pentru majoritatea oamenilor.

Beneficiile ceaiului

Potrivit Asociației Ceaiului din S.U.A., beneficiile consumului de ceai includ reducerea riscului unor boli precum boli de inimă și unele tipuri de cancer.

Antioxidantii din ceai pot avea multe beneficii în organism prin protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi.

Consumul de ceai poate fi de asemenea benefic pentru sănătatea oaselor. Unele cercetări indică consumul de ceai asociat cu o densitate minerală osoasă mai mare. Unele cercetări sugerează, de asemenea, că ceaiul poate avea un efect mic în creșterea ritmului metabolic și poate avea un efect asupra activității insulinei în organism.

Concluzie

Consumul de ceai este asociat cu multe beneficii pentru sănătate, iar ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Conținutul de cafeină din ceai este relativ scăzut în comparație cel din cafea sau din băuturile energizante. Cu toate acestea, dacă doriți să reduceți aportul de cofeină, ceaiul decofeinizat are în mod semnificativ mai puțină cofeină decât ceaiul verde sau negru.

Dacă doriți să evitați cofeina de tot, consumați doar ceaiuri făcute din ierburi. Planta de ceai în sine conține cofeină, astfel încât chiar și ceaiul decofeinizat va avea o cantitate mică de cofeină.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: