8 semne prin care corpul tău îți spune că ești bolnav

Corpul tău „comunică” tot timpul cu tine – trebuie doar să înveți cum să-l asculți! Organismul tău îți trimite numeroase indicii în legătură cu starea ta de sănătate. Află care sunt aceste indicii și ce reprezintă fiecare, citind articolul de mai jos.


Păr fragil

Părul tău îţi poate oferi multe indicii despre sănătatea ta! Dacă observi că firele tale de păr nu mai au grosimea de altădată, este posibil ca organismul tău să aibă nevoie de mai mult fier. Cele mai bune surse de fier sunt ficatul şi muşchiul de vită, însă, dacă preferi alimentele vegetale, o variantă bogată în fier o reprezintă sfecla roşie.

 

Mâini reci

Sistemul nervos este responsabil pentru menţinerea echilibrului intern al corpului tău. Atunci când eşti stresat, el devine suprasolicitat, determinând o circulaţie proastă a sângelui. Din această cauză, mâinile tale sunt reci. Pentru a scăpa de această problemă, exerciţiile de respiraţie reprezintă o idee excelentă.

 

Durere de maxilar

Una dintre cele mai dificile boli de diagnosticat este boala Lyme. De cele mai multe ori medicii atribuie simptomele acesteia altor boli. După cum bine ştii, această boală este o afecţiune bacteriană transmisă omului prin înţepătura de căpuşă, iar un semn al acesteia este durerea maxilarului. Nu ignora acest semn – boala Lyme poate fi fatală!

 

Urechi roşii

Înroşirea urechilor poate determina starea ta de sănătate. Dacă observi că urechile tale se înroşesc este posibil să te confrunţi cu insuficienţă suprarenală. Glandele suprarenale sunt formate din celule care produc adrenalină şi, în situaţii speciale acest lucru poate duce la scăderea tensiunii arteriale sau chiar la insuficienţă renală.

 

Frisoane

Dacă îţi este frig şi atunci când temperaturile sunt destul de ridicate este posibil ca glanda tiroidă să nu funcţioneze corespunzător. Un semn de funcţionare defectuoasă îl reprezintă senzaţia de frig, căreia i se alătură subţierea firelor de păr, uscarea pielii şi creşterea în greutate.

 

Limbă roşie

Atunci când limba ta este de un roşu aprins, culoarea acesteia îţi poate detecta un deficit de vitamina B12. Totodată, persoanele care observă această schimbare pot experimenta şi alte simptome la nivelul cavităţii bucale (senzaţii de înţepături şi mâncărimi la nivelul limbii sau senzaţii de usturime).

 

Stare de confuzie

Această stare de confuzie îţi poate indica numeroase probleme de sănătate. Este posibil ca organismul tău să nu aibă nevoie de cantitatea de carbohidraţi pe care i-o oferi sau ar putea să îţi indice faptul că suferi de boala celiacă (intoleranţă la gluten). Cea mai bună soluţie este să stai deoparte de alimentele care conţin gluten.

 

Gust de metal

Suplimentele care conţin fier sau zinc pot provoca senzaţia unui gust metalic, dar dacă ai stopat medicamentaţia iar acest gust nu dispare, atunci poate fi vorba de demenţă, întrucât această boală afectează nervii creierului, inclusiv pe cel responsabil de inducerea gustului.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: