8 semne care pot indica o boală cardiovasculară

După cum bine știi, inima este organul reprezentativ al aparatului cardiovascular și este bine protejată de cutia toracică. Pentru o bună funcționare a acestui organ vital, este necesar să cunoști semnele pe care ți le poate da. Privește-ți inima ca pe un centru de control pentru tot ceea ce există în interiorul corpului tău și nu uita că bolile cardiovasculare rămân în continuare cea mai mare cauză a deceselor la nivel mondial. Din fericire, există semne pe care le poți observa înainte de a fi prea târziu.


Probleme respiratorii

Respiratul greoi poate fi un semn îngrijorător transmis de inima ta! Cei care suferă de boli cardiovasculare sunt predispuși la formarea edemului pulmonar (afecțiunea cauzată de excesul de lichid în plămâni). Aceasta apare atunci când tensiunea arterială crește, cauzând transferul lichidului din vasele de sânge în alveola pulmonară.

 

Stare de greață

Atunci când stomacul tău îți trimite stări de greață iar tu nu îți dai seama de la ce ar putea fi provocate, ar trebui să mergi la medicul tău pentru un control. Această stare supărătoare poate fi un semnal de alarmă care indică un posibil infarct. Tratează cât se poate de repede aceste senzații, întrucât ele pot semnala o problemă gravă. Nu te juca cu viața ta!

 

Amețeală

Este normal să te simți un pic amețit după o zi obositoare de muncă, mai ales atunci când depui mai mult efort decât în mod obișnuit. Însă, dacă amețeala apare de nicăieri, ar trebui să îți pui niște semne de întrebare, întrucât starea aceasta este des asociată cu edemul pulmonar.

 

Durere în umăr

Unul dintre cele mai des întâlnite semne atunci când vine vorba de infarct este durerea în umărul stâng, mai ales dacă această durere ajunge în piept iar, mai apoi, în vârful degetelor tale. Dacă ai unul dintre simptomele menționate anterior, trebuie să fii transportat de urgență la cel mai apropiat spital.

 

Oboseală

Atunci când nu știi de ce te simți obosit tot timpul, ar trebui să mergi la un control. Sunt foarte mulți factori care îți influențează starea de somnolență cum ar fi o noapte pierdută sau o zi dificilă la locul de muncă, însă, atunci când nu îți dai seama care ar putea fi cauza, se poate ca inima ta să nu funcționeze corespunzător.

 

Xantomul

Este des întâlnit la persoanele care suferă de o boală genetică foarte rară caracterizată prin niveluri extrem de ridicate ale colesterolului. Xantomul se formează în urma nivelului foarte ridicat al colesterolului care duce la acumularea unor mici depuneri în piele. Din păcate, aceste depuneri ajung și pe arterele coronare, împiedicându-le să funcționeze normal.

 

Cianoza buzelor

Sănătatea ta poate fi determinată de culoarea buzelor! Atunci când buzele tale capătă o nuanță albăstruie, ele semnalează existența unei probleme grave de sănătate. Culoarea albastră a buzelor apare atunci când sistemul cardiovascular nu mai este capabil să oxigeneze sângele din țesuturi.

 

Pliuri pe lobul urechii

Unul dintre semnele externe care poate indica o boală cardiovasculară se află chiar pe lobul urechii tale! Cutele sau pliurile de pe lobul urechii, cunoscute ca semnul lui Frank ar trebui să te îngrijoreze, întrucât indică un risc mult mai mare de a dezvolta ateroscleroză, afecțiunea caracterizată prin îngustarea arterelor până la înfundarea lor.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: