6 plante care ajută la creșterea rapidă a părului

Un păr frumos și strălucitor este elementul-cheie pentru a-ți pune frumusețea naturală în valoare. Odată cu trecerea în vârstă, însă, firele de păr se subțiază, iar creșterea acestuia este din ce în ce mai anevoiasă.

Din fericire, există multe remedii naturiste care stimulează creșterea părului atât pentru doamne, cât și pentru domni!

De evitat

În primul rând, trebuie să stabilim principalele lucruri dăunătoare pentru firul de păr și pe care ar trebui să le eviți:

  • Vopseaua, fie ea permanentă sau doar un nuanțator, usucă părul și îl privează de nutrienții de care are nevoieș
  • Uscătorul și produsele de coafare ale părului deteriorează foliculii de păr; astfel, vârfurile devin despicate și căderea acestuia este accelerată.
  • Anemia este unul dintre principalii inamici al unui păr bogat, motiv pentru care trebuie să ne hidratăm și să avem o dietă echilibrată.

Oricâte măsuri de precauție am lua, totuși, părul nostru are nevoie de un ajutor suplimentar. Soluția, ca în multe alte situații, o regăsim tot în natură, în anumite plante și mirodenii care stimulează creșterea firului de păr.

Rozmarin

Deja a fost dovedit faptul că proprietățile rozmarinului pot face adevărate minuni pentru calitatea firului de păr. De zeci de generații, apa de rozmarin a fost folosită pentru prevenirea firelor albe, întărirea scalpului, oferind și un plus de volum.

Tot ce trebuie să faci este să clătești părul cu apă de rozmarin în fiecare dimineață. Efectele sale pozitive nu vor întârzia să apară!

Coada-calului

Dacă îți dorești nu numai un păr strălucitor, dar și oase puternice, coada-calului poate face minuni. Această plantă este foarte bogată în siciliu, un mineral esențial pentru unghii, păr și oase.

Siciliul oferă firului de păr elasticitate și, prin urmare, rezistența de care are nevoie la pieptănare și coafare. Mai mult, coada-calului conține o multitudine de nutrienți care hrănesc părul direct de la rădăcină.

Urzica

Această plantă este folosită deja de decenii ca remediu împotriva diferitelor probleme ale scalpului, în special mătreața. Conținutul bogat de vitaminele B, C și E transforma acest remediu naturist în aliatul perfect contra căderii părului.

De asemenea, urzica oxigenează scalpul, stimulând astfel creșterea rapidă a firului de păr.

Henna

În ultimii ani, popularitatea acestei plante a crescut foarte mult datorită proprietăților sale colorante. Astfel, îți poți crea propria vopsea naturală acasă prin măcinarea frunzelor de henna.

La fel de bine, henna poate fi folosită și pentru îndepărtarea mătreței, fiind un remediu antifungic foarte puternic. Dacă îți dorești să ai părul cât mai drept și puternic, folosirea de henna pe termen lung funcționează ca o placă de îndreptat părul natural!

Curcuma

Curcuma este un ingredient de nelipsit în casa oricărei persoane care își dorește un păr puternic, lung și strălucitor.

Frunzele verzi ale acestei plante pot repara părul deteriorat de soarele arzător al verii, a contaminării sau a utilizării frecvente de vopseluri. Simultan, uleiurile esențiale de curcuma sunt foarte bogate în proteine, oferind astfel părului vitalitate.

Scorțișoara

Cine ar fi zis că soluția căderii părului se află chiar în cămara noastră? Scorțișoara are proprietăți antiseptice care previn bolile scalpului precum mătreața. Aplicarea acestui condiment pe scalp elimină bacteriile ce afectează firul de păr de la rădăcină.

Dacă îți dorești o culoare ușor mai deschisă, aplicarea de scorțișoară vă poate nuanța părul chiar cu câteva tonuri în mod natural!

 

Desigur, alimentația joacă și ea un rol foarte important în creșterea, dar și menținerea părului sănătos și puternic. Introdu treptat în dietă pește, iaurt sau ovăz. Aceste alimente echilibrează nivelul de proteine de care părul are nevoie în permanență.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: