3 remedii naturiste pentru a scăpa de alergii

Alergiile se numără printre principalele cauze de disconfort în sezonul cald și mulți cred că nu putem decât să așteptăm să treacă. Greșit – remediile se află tocmai în natură!

Reacțiile alergice sunt des întâlnite între români și, de multe ori, sunt cauzate tocmai de prezența diverselor substanțe în aer odată cu venirea primăverii. Medical vorbind, aceste substanțe se numesc alergeni.

Atunci când organismul intră în contact cu diverși alergeni, sistemul imunitar îi consideră dăunători și încearcă să îi elimine, deși nu ar fi cazul întotdeauna (ex. Polenul nu dăunează, însă unii oameni pot fi alergici la el).

Din nefericire pentru cei care trec prin această neplăcere, alergiile nu se rezumă la un singur tip, ci se împart în patru categorii:

  • Alergii alimentare
  • Alergii la înțepăturile de insecte
  • Alergii sezoniere
  • Alergii asociate ochilor
  • Intoleranță la latex

Indiferent cu care dintre aceste alergii te confrunți, există și soluții pentru a ameliora simptomele neplăcute – chiar în natură!

 

1. Eucaliptul

Această plantă oarecum exotică pentru noi conține proprietăți expectorante. În Statele Unite, majoritatea oamenilor fierb frunzele de eucalip și inhalează aburii reultați pentru a se ”vindeca” de simptomele răcelii și ale alergiei.

O altă modalitate utilă este folosirea uleiului concentrat de eucalipt. Aplică acest ulei pe piept constant și va ajuta la desfundarea căilor respiratorii!

 

2. Oțetul de mere

Dacă te confrunți cu alergii de multă vreme, ei bine, soluția era chiar în bucătăria ta! Aroma înțepătoare a oțetului curăță căile respiratorii, dar tratează și durerile în gât, sinuzita sau răcelile comune.

Rețeta? Pune două linguri de oțet de mere într-o cană plină cu apă și bea acest amestec de 2-3 ori pe zi. Ai grijă să nu depășești limita admisă!

 

3. Zeama de lămâie

Lămâile sunt un izvor de vitamine care ajută la reglarea sistemului imunitar și la ”uciderea” bacteriilor din corp. De fapt, lămâile sunt atât de utile încât ar trebui să folosești zeama, pulpa, dar și coaja acestora!

Uleiul esențial de lămâie elimină alergenii din aer rapid, deci tot ce trebuie să faci este să pulverizezi zeamă de lămâie cu apă în fiecare cameră din casă.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: